Sint Maarten en Sint Eustatius - Reisverslag uit Marigot, Dominica van Hugo en Simone Valk - WaarBenJij.nu Sint Maarten en Sint Eustatius - Reisverslag uit Marigot, Dominica van Hugo en Simone Valk - WaarBenJij.nu

Sint Maarten en Sint Eustatius

Door: Simone

Blijf op de hoogte en volg Hugo en Simone

02 Juni 2013 | Dominica, Marigot

We zijn inmiddels weer ruim twee weken en twee eilanden verder en nog steeds überrelaxed aan het genieten van alles wat de Caribbean te bieden heeft. Op Sint Maarten zaten we in een heerlijk appartementje op Orient Bay, dat we hadden opgeduikeld op airbnb.com. Orient Bay heeft een mooi strand en een belachelijk turkooizen zee, waar we vanaf ons balkonnetje een geweldig uitzicht op hadden. En tja, wat doe je op een zonovergoten eiland? Voornamelijk lekker op het strand liggen, boekjes lezen en regelmatig omdraaien, anders wordt je niet rondom bruingebakken.

Om te voorkomen dat we helemaal ‘well-done’ van het eiland af zouden komen, hebben we nog wel een paar kleine uitstapjes gemaakt. Zo zijn we vliegtuigen gaan spotten bij de Sunset Bar. Het strand ligt daar precies aan het begin van de landingsbaan en de vliegtuigen komen vlak boven je hoofd aanvliegen. Een bizar gezicht!! Vertrekkende vliegtuigen leveren ook vertier, want het is de sport om recht achter zo’n vliegtuig te gaan staan, je voor je leven vast te klampen aan het hek en er vooral voor te zorgen dat je niet door de krachtige jetmotoren de zee in geblazen wordt. Hugo had alles natuurlijk goed onder controle, maar niet iedereen bleef ongeschonden. We zagen één dame met drie koprollen achterover en halve schroef in het water verdwijnen. En wel weer gierend van het lachen bovenkomen gelukkig.

Op zondag hebben we een fijne beach party meegepikt. Wat is het toch zalig om bij ondergaande zon met je voetjes in het zand te dansen… En verder hebben we een aantal keer lekker gegeten in Grand Case – ‘the culinary capital of the Caribbean’ volgens de Lonely Planet. Ook daar moesten we onszelf weer een paar keer in de arm knijpen. Lobster ravioli bij ondergaande zon, anyone? Ons laatste dagje hebben we doorgebracht op Pinel, een piepklein eilandje op vijf minuten varen van St. Maarten. Ook heel tof!

De volgende bestemming was Sint Eustatius, oftewel Statia. Via Dré en Maud waren we in contact gebracht met Gerard en Esther die hier al twee jaar wonen om de bouw van een nieuw villapark te begeleiden. Met hen hadden we een fijne deal gemaakt: wij een weekje bij hen op Statia, zij drie weken in ons huis als ze eind juni op vakantie gaan in Nederland. We hadden geen idee wat we van ons onderkomen op Statia konden verwachten. Een appartementje op een bouwplaats? Een guestroom bij Gerard en Esther thuis? Geen idee, maakte ook niet uit en we zouden het wel zien. Gerard kwam ons ophalen op het vliegveld en reed ons over een piepklein hobbeldebobbelweggetje naar het Knippenga Estate en leverde ons af bij een WAAN-ZIN-NIG MOOIE VILLA!!!! Echt niet normaal!! We zijn echt enorme geluksvogels.

En behalve dat we het prachtige huis tot onze beschikking hadden, was het daarnaast ook nog eens supergezellig met Gerard en Esther en hun kids Sterre en Maas. We zijn een paar keer lekker met elkaar uit eten geweest en hebben ook een topavond thuis gegeten, wijn gedronken en boerenbridge gespeeld. Met DJ Maas die oude en nieuwe tunes uit zijn tablet toverde om het geheel muzikaal te omlijsten ;-). Van Will.i.am tot MC Hammer, hij had ze allemaal in huis.

Statia is verder een piepklein eilandje met maar 4000 inwoners. Het is er dus lekker rustig ;

• 02 Juni 2013 - 18:25

Hilda:

Had al zo'n vermoeden dat t caraibische sfeertje jullie wel zou liggen :-) Leuk om te lezen !

• 02 Juni 2013 - 20:54

Sjoerd Valk:

Ha die Simoon en Hugo,
    Geweldig wat jullie allemaal meemaken. Alleen tussentijds even een teken van leven geven.
    Wij zijn nog steeds op het water. Het is nu 8 uur en we zitten op het achterdek, het gaat dus de goede kant op. Heel veel plezier en doe voorzichtig !
    Pa en Ma.

• 02 Juni 2013 - 21:08

Everdien Kruis:

alweer zo'n ontzettend enthousiast verhaal. Wat wij wel jammer vinden, dat jullie weinig versnaperingen nuttigen. Bovendien is het bij jullie het weer wat wij wensen en dat maakt toch een beetje jaloers. Wat een belachelijke situatie aan het einde, of begin van zo'n landingsbaan. In Schiebroek moeten ze daar maar eens gaan kijken en luisteren. Het weer bij ons, Frankrijk is om te huilen. Ze zeggen dat het beter wordt, maar hier liegen ze ook. Gisteravond zou er een buitje vallen, maar er is zoveel gevallen dat onze dakgoten overliepen en de tuin aan de achterkant blank staat. De temperatuur is nu een beetje aan het stijgen,maar de barbecue staat nog in het vet. Ondanks alles hebben we het hier naar ons zin en blijven hopen op mooier weer. heel veel liefs en geniet maar met volle teugen.
    Hans en Everdien

• 03 Juni 2013 - 09:34

Marieke:

zo!!! dat ziet er prima uit, wat heerlijk dat jullie het zo naar je zin hebben en wat een goede tijd uitgekozen om niet in heeeel koud nederland te zijn ;) xx marieke

• 03 Juni 2013 - 09:38

SMart & DEP:

Ha Huug & Simoon, wat een feest en wat super tof van Esther & Gerard dat ze zo'n waanzinnige villa voor jullie hebben geritseld! Echt dik genieten... We worden van jullie verhalen tenminste een beetje warm want hier is het nog steeds klunen, sjaals en ander antivries gebeuren... brrrr! Had de foto van het lage vliegtuig al van fb gepikt... trek er volle zalen mee want niemand gelooft het natuurlijk. Wat een wiets!
    Afgelopen zaterdag laatste competitiedag. De mannen 'uit' en moesten het waar maken zonder Hugo en Mark... ze hebben een ongekend bloedbad aangericht en de tegenstanders met 6-0 het nakijken gegeven... vroeg klaar, vroeg aan de borrel... Dus picture hoe de heren er tegen een uur of tien bij stonden... ha, ha, ha! De spinsiters moesten thuis tegen Ter Aar strijden om de 2e of 3e plaats. Allemaal pittige potten (de wedstrijden, niet de meiden ;)) en nipt met 4-2 verloren. Wij konden daarom 'pas' om een uurtje of zes ons eerste roze pintje pakken en stonden dus tegen tienen alle moves op de dansvloer uit de kast te trekken. Van dansen werden we tenslotte weer een beetje warm! Jur had er een dj bij geregeld en ondanks de kou was het een heuse party! Er werd gemoond op baan 1 en er stond zelfs iemand op de bar te dansen... say no more, we hebben jullie gemist!
    Gister een heel voorizchtig dun zonnetje. Na alle spiritualien van de aaf ervoor dus maar even kop in de wind en lekker gevaren... ze zeggen dat het in de loop van de week steeds mooier gaat worden. We hopen het, 't Zomerspectakel staat voor de deur en het zou fijn zijn wanneer we nu de wantjes eens thuis kunnen laten. Verder alles goed hier... Alphen was vanmorgen weer eens op positieve wijze in het journaal: voetbalgeweld bij Alphense Boys, tuurlijk! Verder is de 'Lage zij' wieder uitgesteld (what's new?) maar begint morgen ook de vermaarde sportontmoeting... het vrijwilligersproject bij TEAN komt van de grond: morgen sta ik achter de bar... eens kijken hoe dat is (hik)! Bottom line: life goes on maar we missen jullie natuurlijk wel! Erg leuk om af en toe eens wat te vernemen... blijf het zeker doen! Heel, heel veel plezier en tot in het volgende bericht! Big Hug X

• 03 Juni 2013 - 10:45

Yvette:

Aloha wakantie luitjes, wat heerlijk weer om te lezen zo op de koele maandag...Want ja idd zoals dEP al schrijft het is 'af en toe' uit te houden zonder jas. Slippers waren er gister wel maar wel met blauwe tenen ;-). dEP heeft alles weer mooi verwoord voor deze kant dus vanaf mijn stoel een dikke koesY en blijf er heerlijk van genieten....Tot een volgend zonnig verhaal

• 03 Juni 2013 - 21:41

Sansepanser:

He Hugo en Simone,

Dat ziet er weer geweldig uit. Gave villa. Jullie zijn wel erg bruin! Jaloers! Volgens mij zitten jullie heerlijk in de chillmode zo te zien. Wij gaan vrijdag ook naar het zomerspektakel en hopen op die manier het zomergevoel te krijgen. Verder ga ik nog even door met manuals vullen voor de technici op Schiphol-Oost (lekker printen en bleep-bleep scannen) maar wie weet mag ik na mijn vakantie in augustus beginnen met opstarten en dan hopelijk snel dat vliegtuig weer in. Dan gaat de vlag uit! Veel plezier weer!

xx Kimmo en San