Guadeloupe
Door: Simone
Blijf op de hoogte en volg Hugo en Simone
10 Juni 2013 | Guadeloupe, Deshaies
Guadeloupe is een onderdeel van Frankrijk en dat zagen we meteen toen we geland waren. Een keurig vliegveld, een heuse snelweg (klein stukje gelukkig) en bekende Franse routeborden. Als je door je oogharen kijkt, zou je je zo in Zuid-Frankrijk kunnen wanen. De huisjes liggen er keurig bij en de tuinen zijn netjes aangeharkt. Guadeloupe voelde daardoor voor minder ‘Caribisch’ dan de andere eilanden die we gezien hebben.
Wij zijn normaal gesproken altijd van het lokale eten en hebben ons in eerste instantie dan ook vol goede moed op de Creoolse keuken gestort. Accras, een soort hartige oliebolletjes van vis, vielen goed in de smaak. Boudin, een papperige bloedworst, wat minder. En voor de rest bestaat het menu in Guadeloupe voornamelijk uit gestoofde vis, kip of geit met daarbij rijst en bonen. Dat hadden we na een paar dagen toch best wel een beetje gezien. Gelukkig vonden we een superleuk Frans restaurantje, waar we de rest van ons verblijf iedere avond naartoe zijn gegaan.
Voor de kust van Basse-Terre ligt het Jacques Cousteau Réserve. De bekende Franse duiker heeft deze plek als een van ’s werelds mooiste duiklocaties uitgeroepen. En inderdaad…. Het is net alsof je in een aquarium rondzwemt. Prachtige koralen en heel veel vis. Dat was dus genieten! Er staat een Jacques Cousteau standbeeld onder water en volgens de legende heb je de rest van je leven mooie duiken als je het hoofd van het beeld aanraakt. We hebben hem dus goed over zijn bol geaaid!!
Verder hebben we voornamelijk lekker op het strand of aan het zwembad gelegen en af en toe een uitstapje gemaakt. Lekker ontspannen dus.
We zijn inmiddels aanbeland op Dominica en blijven hier een dag of tien. Morgen gaan we een hike van zes uur maken. Spannend! ;-)
10 Juni 2013 - 17:46
Natalie Eric En Yva:
Ziet er weer toppie uit, enne toch wel dat recept van die rumpunch afgetrochelt neem ik aan ;) -
10 Juni 2013 - 17:49
Sjoerd Valk:
Ha die Hugo en Simoon,
We zijn blij met jullie verslag en de prachtige foto's. Geweldige reis maken jullie ! Wij doen het iets eenvoudiger en zijn vanmorgen van Terschelling naar Makkum gevaren. Het hele eiland staat op z'n kop voor Oerol a.s. Vrijdag. Kinders doe voorzichtig en Simoon aai niet teveel vreemde mannen over hun bol ! Pa en ma. -
10 Juni 2013 - 21:40
Everdien Kruis:
Lieve luitjesdat grote beest op grote hoogte ziet er aardig uit. Zou ik maar houden. Wat een verrukkelijke reis maken jullie weer en het is zo enig dat wij mee mogen genieten. De omgeving kunnen jullie heel goed omschrijven en het genieten van alle lekkere dingen die jullie drinken en eten. Alleen die boudins zijn niet te ....eten.In frankrijk eten ze toch rare dingen hoor. (stierenkloten) kan je zo bij de slager op de markt kopen. Tripe is ook zoiets: koeienmaag. Erger kan je je niet indenken. Verder kunnen ze lekker koken en daar genieten wij ook van. Alweer een geweldige ervaring om Cousteau onderwater over z'n bol te aaien. Geniet lekker verder en wij wachten jullie reisverslag weer af.Hans en Everdien. -
11 Juni 2013 - 09:24
Deb:
Ha Huug & Simoon, wat ziet het er weer HEERLIJK uit! Dat duikschooltje en de terrasjes... om zo met een lekkere cocktail neer te strijken! Hier is de zon ook druk doende een beetje van betekenins te worden. Afgelopen weekend was er het Zomerspectakel met oa Racoon en de Edwin Eversband. Wegens het 'mooie' weer (stel je er niet al te veel bij voor- jas was nog steeds een onmisbaar detail van de outfit) dit jaar uitverkocht! We hebben er met het bekende plukje weer een leuke happening van gemaakt! Rest van het weekend bijkomen. We hebben ineens zeeen van tijd omdat de competitie is afgelopen... best lekker! Mart heeft intussen de eerste poging ondernomen de hijskraan op het terras te planten (hij komt echt Simoon, snik). Hij had 'em met de eerste de beste verfpot uit de opslag voor mij nog wel van van rood naar zwart getjet... maar muurverf houdt niet op staal ;) dus de rode voet schittert nu alsnog op de hoek van ons waterplaatsje... de rest wordt nu gelukkig wel zwart gepoedercoat! De boot kunnen wij voortaan met 1 druk op de knop uit het water takelen. Wat een feest! Snel komen kijken wij terugkomst natuurlijk! De bubbels staan al koud! Ha, ha, ha... voet volgt uiteraard! Qua zwart...
Verder geen roddels en achterklap... Super leuk af en toe wat van jullie te lezen. Dikke pakkerd vanaf hier en tot in het volgende verslag! Tralllaaahhhhhh ♪♪♪
Grtz sMart, Freek en dEP :)
11 Juni 2013 - 21:23
Astrid En Rein:
Wat ziet het er allemaal fantastisch uit lieverds.superleuk om te lezen wat jullie allemaal doen en de kiekjes erbij maken het geheel compleet!! Ik weet wel waar mijn volgende reisje naar toe moet gaan...enjoy vakantiegangers.kussss -
12 Juni 2013 - 13:28
Krista:
Wauwie! Ziet er weer supergaaf uit zeg. Hier hebben we idd het hoogtepunt van het jaar, Het Zomerspektakel (dat durft een mens toch ook niet op z'n werk te vertellen ;-)) weer gehad. Erg gezellig, maar uiteraard hebben jullie niets gemist. Zondag hebben Tam, Rein en ik zowaar wel in de Noordzee gelegen... Toch heel anders als ik naar die blauwe oceaan van jullie kijk. Ik ben strontjaloers.
Jullie lekker genieten... En er vooral niet aan denken dat jullie al weer over de helft zijn :- P. Dikke kus! -
12 Juni 2013 - 17:50
Xander Wassenaar:
Leuke verhalen! Gaan jullie nog naar de Turks en Caicos eilanden? Staat op 2 in mooiste stranden top 10 bij Tripadvisor. -
12 Juni 2013 - 23:47
Hugo:
@Xander: is zeker heel mooi, daar zijn we een paar jaar geleden 2 weken geweest: aanrader -
13 Juni 2013 - 10:01
Jeroen:
Allemensen Vlakkie & Strakkie, dit ziet er toch wel even erg cool uit allemaal. Hoop dat jullie een beetje tegen de stress kunnen van al dat reizen en duiken.. Gisteren met een paar maten, waaronder Martin, via ijsselmeer en waddenzee naar Terschelling gevaren voor Oerol feestje komende week, maar misschien moeten we de boot maar eens Guadeloupe neerleggen! Wat een stranden, natuur en duikmogelijkheden! Geniet er nog lekker van, veel groetjes van Natas, Tom, Daan en mijzelf, en vanavond ga ik de rest van het reisverslag ook lezen, met een lekker glaasje wijn en bakkie chips erbij. Beetje wegdromen.. En als jullie nog tips nodig hebben van jullie oud-duikinstructeur hoor ik het wel!